/Files/images/18-19/1018/utggyi.png

За підсумками конкурсу для батьків «Кращий рецепт здорового харчування», перемогу отримали: мамаАлеся Шишмилота її дітки: Ярослав 7-А та Анна 1-А клас. Вітаємо з перемогою!

Велика подяка всім батькам, учителям, які взяли участь у конкурсі рецептів! #HealthySchools_UA

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/47171246_1176362869181419_3082710345752510464_n.jpg

Рецепт від бабусі учениці 2-в класу Олі Шталь

Биточки в сметанно-томатному соусі

Інгредієнти: фарш з телятини або свинячо-яловичий 1 кг
рис білий 1 чашка (~ 150 мл)
яйце куряче 1 шт
цибуля ріпчаста середня 2 шт
соус томатний (краще домашній) 0,5 літра
сметана 20% (краще домашня) 3-4 ст. ложки
соняшникова олія для гасіння
сіль за смаком
приправи: перець мелений (можна замінити коріандром або карі ніжним)

Відварити рис до напівготовності, остудити і змішати з фаршем і яйцем, додати приправи і сіль за смаком, ретельно перемішати.
Сформувати биточки, злегка обсмажити на олії або приготувати в пароварці.
Приготовлені до напівготовності биточки помістити в каструлю, посипаючи шари порізаним ріпчастою цибулею.

Залити томатним соусом, змішаним зі сметаною, додати при бажанні приправи і тушкувати до готовності на повільному вогні (приблизно 30 хвилин). Або в духовці.

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46501361_1169854649832241_3859794118578274304_o.jpg

Рецепт від бабусі учениці 2-в класу Олі Шталь

#HealthySchools_UA


Салат з грейпфрутом

Інгредієнти: відварене куряче філе 1 шт
червоний болгарський перець (невеликий) 1 шт
петрушка свіжа (невеликий пучок) 1 шт
грейпфрут 1 шт
соєвий соус 2-3 ст ложки
масло кунжутне 2-3 ст. ложки

Відварене куряче філе (1шт середніх розмірів) розділити на невеликі шматочки, просочити соєвим соусом і розкласти на плоске блюдо.
Перець (якщо великий - ½ шт) дрібно порізати і розкласти другим шаром.
Петрушку порвати і теж розкласти вже третім шаром, злегка побризкати соєвим соусом і кунжутним маслом.
М'якоть грейпфрута, очищена від плівок - четвертий шар салату.
Якщо є насіння підсмаженого кунжуту - злегка посипати зверху.

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46493628_1169855963165443_7145365016785453056_n.jpg

Рецепт від бабусі учениці 2-в класу Олі Шталь

#HealthySchools_UA

Суп рибний

Інгредієнти: Свіжоморожений хек 0,5 кг
вода 1 л
цибуля ріпчаста середня 1 шт
морква маленька 1 шт
картопля середня 2 шт
крупа «Артек» або арновка 2-3 ст ложки
біле коріння: селера, петрушка, пастернак (всього потроху або на вибір)
сіль, лавровий лист
приправи: коріандр, куркума (для золотистого кольору)
зелень петрушки

Розморожений почищений хек розділити на зручні порційні шматки, помістити в киплячу воду, додати одну цибулину цілком, порізані дрібно коріння, сіль і лавровий лист.
Варити на повільному вогні до напівготовності хвилин 20.
Прибрати виварену цибулину. Додати порізані картопля, морква і цибуля. Засипати промиту крупу.
Приправи додавати за смаком і бажанням. Варити на повільному вогні до готовності приблизно 15 хв.

Посипати дрібно порізаною зеленню.

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46510656_1169856849832021_1301186889516056576_n.jpg

Рецепт сырного пирога от ученика 10 класса Артюхова Ярослава #HealthySchools_UA

Ингредиент:

3 яйца

2 ст. л сметаны

1 ст.л майонеза

200 гр творога

150 гр сыра

100 гр молока

тонкий армянский лаваш 2 шт.Нагрели духовку до 180’,застелили сковороду пергаментом,смазали маслом.Все ингредиенты смешать ,туда нарезать произвольно лаваш.Все перемешать,чтобы лаваш обвалялся с продуктами.Выложить на смазанный пергамент.Все.Выставили таймер на 25 мин.Готов пирог с хрустящей корочкой.

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45960867_2344067295879653_4701556486814302208_n.jpg

Вівсяні оладки від учениці 1-А класу Шишмило Ганни . Відео рецепт#HealthySchools_UA

https://youtu.be/HXPNoqH8tfY

Рецепт у рамках проекту#HealthySchools_UAЦього разу, для молодшої донечки від мами Сімашової Дар‘ї з 2-Б класу.

КОРИСНА ПІЦА

Тісто (на велику сім'ю збільшити вдвічі):
- 250 грам курячого фаршу (я роблю з грудок)
- 1 яйце
- 2,5 ложки вівсяних висівок (або перемолоти в блендері вівсяні пластівці)
- Сіль і спеції за смаком

Начинка (імпровізація вітається):
- 4 печериці (сирі або попередньо обсмажені за бажанням)
- 1 помідор
- 1 болгарський перець
- Листя салату або шпинат
- 100 грам легкого сиру (Моцарелла підійде ідеально)
- по 25 грам томатної пасти і натурального йогурту

Приготування:
1. До фаршу додати яйце, висівки, посолити, додати приправу і перемішати.
2. Деко накрити папером для випічки. Викласти тісто з фаршу тонким шаром у формі круга і відправити на 20 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
3. Через 20 хвилин дістаємо основу, змащуємо сумішшю томатної пасти і йогурту, присипаємо частиною сиру, потім грибами, перцем, помідором, листям салату. Відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.
4. Через 10 хвилин дістаємо, присипаємо сиром, що залишився і повертаємо в духовку на 5 хв.
5. Піца готова))

/Files/images/18-19/proekt/46249117_1166087700208936_5635206712525848576_n.jpg

Рецепт здорового харчування від мами Телицина Богдана 6-А клас в рамках проекту#HealthySchools_UA

Корисна запіканка з бананом і сиром
Інгредієнти:
2 банана
2 яйця
2 ст. л. вершкового масла
2 ст. ложки меду
200 г сиру
сік лимона
Приготування
Вершкове масло топимо в мікрохвильовці, змішуємо з яйцями, медом, сиром в блендері до однорідної рідкуватої маси. Банани ріжемо дрібно, щедро наповнюємо форми для мафінів, додаємо сік лимона, заливаємо сирною сумішшю. Запікаємо в духовці, нагрітій до 200 0С близько 15 хвилин до рум'яної скоринки.
Смачного!
https://www.youtube.com/watch?v=UkpHncCS_Z8&feature=youtu.be

Рецепт здорового харчування від мами Довгай Олексiя, 4-Б клас

#HealthySchools_UA

Каша гарбузова дуже смачна та корисна, багата вітамінами. Гарбуз нарізаємо дрібно, варимо в молоці, додаємо будь яку крупу: манку, пшоно, рис. За смаком додати ложку меду. Смачного!!!!
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46302917_1165819056902467_3549395363217539072_n.jpg

Фінський чорничний пиріг

(рецепт від мами учня 2-В класу Свистунова Марка)#HealthySchools_UA

Дуже незвичайний і неймовірно смачний пиріг, який величають "Фінським". Тісто готується на основі сиру і мигдалю, начинка - ягоди свіжої чорниці.
Інгредієнти:
Борошно - 125 г
Мигдаль мелений - 50 г
Масло вершкове - 100 г
Сир - 100 г
Сіль - 1 щіпка
Сметана - 200 г
Цукор - 75 г
Ванільний цукор - 1 пакетик
Жовтки яєчні - 3 шт.
Яйце - 1 шт
Чорниця - 200 г
Кількість порцій: 7-8
Приготування.
З'єднайте в глибокій мисці мигдаль, борошно, сир, розм'якшене масло і щіпку солі.
Порубайти все в крихту і додайте яйце. Замісити тісто
Тісто виходить ніжним і щільним.
Присипте стіл борошном і розкачайте тісто.
Викладіть тісто у форму, зробіть бортики і кілька проколів виделкою.
Поставте форму з тістом в морозильну камеру на 20 хвилин.
У глибокій мисці з'єднайте: жовтки, ванільний цукор, простий цукор і сметану.
Ретельно перемішайте масу вінчиком, але не збиваючи.
Вливаємо масу на корж.
Зверху розподіляємо чорницю.
Випікаємо пиріг в духовій шафі 1 годину, температура 180 градусів.
Смачного!
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46086793_1165278180289888_6946036172988612608_n.jpg

Овочеве рагу з м’ясом

(рецепт від мами учениці 2-В класу Коновалової Марії)#HealthySchools_UA


Інгредієнти:
м'ясо (яловичина або курка) 400 г
морква 2 шт.
цибуля ріпчаста 1 шт.
картопля 4 шт.
кабачок 1 шт.
помідори 3 шт.
цвітна капуста-0.5 кг
рослинна олія
сіль
перець чорний мелений
Рецепт приготування овочевого рагу з м'ясом:
1. М'ясо промити, трохи просушити і нарізати кубиками. Сковороду з рослинним маслом добре розігріти, після чого викласти на неї підготовлене м'ясо і обсмажувати декілька хвилин, до рум'яної скоринки.
2. Цибулю і моркву почистити, порізати дрібно. Додати до м'яса цибулю і моркву, все разом ще трохи обсмажити, додати сіль і чорний перець. Залити м'ясо і овочі водою так, щоб м'ясо не повністю було покрите. Накрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин на повільному вогні.
3. Картоплю почистити і разом з кабачком порізати кубиком. Капусту розкласти на суцвіття. Картоплю і капусту додати до м'яса, перемішати і тушкувати майже до готовності, накривши кришкою. Додати кабачок, все посолити, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хвилин
4.Помідори помити порізати, висипати в сковороду і тушкувати ще 4-5 хвилин.
Смачного!
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46084862_1165279836956389_6041491776705921024_n.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46128245_1165279840289722_457466522999193600_n.jpg

Рецепт у рамках проекту#HealsySchools_UAвід мами Бобух Варвари 7-А клас

Крем-суп з брокколі з печерицями

Капуста брокколі
Печериці
Цибуля ріпчаста
Вершки 25% 100 мл
Часник 1-2 зубчікa
Перець чорний мелений за смаком
Морська сіль за смаком
Рослинна олія 1 столова ложка
Інструкція приготування
1. У каструлі з товстим дном обсмажити цибулю і часник.
2. Брокколі і гриби порізати (можна цього і не робити) і додати в каструлю.
3. Посолити, поперчити.
4. На повільному вогні тушкувати брокколі з цибулею.
5. Додати в каструлю гарячу воду, 1 літр-1,5.
6. На маленькому вогні довести суміш до кипіння.
7. Зняти з вогню і перемішати суміш блендером до однорідної маси і знову поставити на вогонь.
8. Розігріти на сковороді вершки і влити в суп, перемішати.

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/krem-sup_iz_brokkoli_s_plavlenim_sirom-281366.jpg

Рецепт у рамках проекту#HealsySchools_UAвід мами Бобух Варвари 7-А клас

"Курячі палички" в духовці

Куряче філе порізати брусочками, залити кифіром і залишити в холодильнику на ніч.
Вранці збити 2 яйця, натерти твердий сир і підготувати панірувальні сухарі (вівсяні пластівці).
М'ясо по черзі обваляти в сухарях, яйці і сирі. Викласти в змащену маслом форму для запікання.
Поставити в розігріту до 180С духовку хвилин на 40. "Палички" виходять рум'яні, трохи хрусткі і соковиті.
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/5f8d2731191cd7c4020f70aa5068c5b1.jpg

Рецепт від мами Сімашової Олександри

5-А клас#HealthyScools_UA
МЕДОВИЙ КЕКС З ГОРІХАМИ ТА СУХОФРУКТАМИ

- рисове борошно - 110 грам
- кукурудзяне борошно- 110 грам
- сухофрукти - 60 грам (у мене 30 грам кураги та 30 грам фініків)
- волоські горіхи - 30 грам
- розпушувач - 1,5 ч. л.
- ванілін
- тепла кип'ячена вода - 300 мл
- мед - 3 ч. л.
- рослинне масло - 2 ст. л. (я не додаю)
- підсолоджувач за бажанням цукор або стевія (я не додаю)

1. Сухофрукти і горіхи залити окропом на 20 хв, потім промити під проточною водою і дрібно нарізати.
2. Борошно змішати з розпушувачем, ваніліном і підсолоджувачем (за бажанням).
3. В борошняну суміш викласти горіхи з сухофруктами і ретельно перемішати.
4. У теплій воді розчинити мед і поступово влити в борошно з горіхами і сухофруктами, ретельно розмішуючи. Слідом, за бажанням, додати рослинне масло. Виходить консистенція сметани.
5. Виливаємо суміш у змащену форму.
6. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 175 градусів 45 хвилин.

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46115890_1165283560289350_2828652640668221440_n.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46113907_1165283556956017_9170382650207109120_n.jpg

Рецепт здорового харчування від мами Редько Вадима 7-Б клас#HealthySchools_UA

ГАРБУЗОВА КАША
Гарбуз "кашник"- 300 гр
Вода- 150 гр
Молоко- 500 гр
Цукор- 150 гр
Кукурудзяна крупа- 200 гр

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/46123698_1163743487110024_5859358190960902144_n.jpg

Рецепт у рамках проекту#HealthySchools_UAвід бабусі учениці 2-в класу Олі Шталь

Салат з морепродуктів.

На 6-8 порций
На свiтлинi 1 порция
Інгредієнти: кальмари і креветки - 300 г (в уже готовому для салату вигляді)
Яйця варені - 5-6 шт
Огірок невеликий - 2 шт
Авокадо 1 шт
Листя петрушки найсвіжіші
Соус: масло кунжутне (оливкова)
Лимонний сік
Сухі подрібнені трави: петрушка, кріп, базилік (готова суха приправа для салатів "Впрок)"
Сіль за смаком
Зверху присипати трiшечки тертого сира “Пармезан”
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/Салат из морепродуктов Шталь Оля 2-В Фото.jpg

Рецепт в рамках проекту від мами Шкловського Владислава 6-А клас

ТРОЯНДИ З ТІСТА
Для тіста:
4 яйця
1 склянка цукру
1 склянка борошна
харчовий барвник.
Для прикраси:
харчові намистини
цукрова пудра.
Яйця з'єднати з цукром і збити міксером. Додати борошно. Знову все добре перемішуємо до однорідного стану, намагаємося щоб не залишилося грудок. Розділити тісто на невеликі порції і забарвити харчовим барвником в бажаний колір. На деко, змащене маслом, виливаємо чайною ложкою 5 пелюсток (круглої форми) і 1 подовжений листочок зеленого кольору. Відправляємо тісто в розігріту до 200 º С духовку. Випікаємо до утворення золотистої скоринки по периметру пелюстків. Плоскою лопаткою або шпателем знімаємо пелюстки з дека і дуже швидко !!! формуємо троянду. Можна використовувати соломку для стебла.
Як прикрасити ТРОЯНДИ ДО ЧАЮ:
Троянди з тіста оригінальні і гарні самі по собі, але при бажанні їх можна прикрасити.
Найпростіший спосіб - посипати трояндочки цукровою пудрою.
Можна розтопити шоколад і за допомогою кондитерської кисті покрити їм край пелюсток.
Крім того, кожну трояндочку можна акуратно занурити в шоколад або іншу глазур, а потім в кондитерську присипку, харчові намистини, подрібнені горіхи або інший додаток на ваш смак.
Ці незвичайні ласощі із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Вони гарні з чаєм, молоком, фруктовим компотом або просто так, без доповнень.
СМАЧНОГО!!!

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45762705_1163387123812327_2530405816666685440_n.jpg

Рецепт від мами братів Третьяченків #HealthySchools_UA


Млинець із вівсяних пластівців ( називаємо його вівсяномлинець). Без борошна та цукру. Ідеальний для сніданку!
Набір продуктів: 100 гр сиру, 50 гр молока, 2 банани, 1 яйце, родзинки за бажанням. Зерна льону, кунжуту або чіа ( а можна все разом). Вівсяні пластівці повинні бути дрібними. Усе закладаємо у глибоку ємність, спочатку без вівсяних пластівців. Подрібнюємо блендером до однорідної маси. Додаємопластівці й продовжуємо подрібнювати. Повинно бути густе тісто.
Гарно розігріту пательню змащуємо вершковим маслом.
Верх млинця під кришкою також повинен присмажитися трішки (не був щоб рідким). Тепер треба мнинець перевернути.
Звичайним способом цього зробити не можна, адже він важкий.
Тому перевертаю його на кришку. Обсмажуємо другий бік під кришкою. Прикрашаємо за бажанням бананами, вишнею чи згущеним молоком і смакуємо із задоволенням!
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/1/45494942_1161347790682927_5664962181528027136_n.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/1/45560815_1161347814016258_5776810792137523200_n.jpg
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/1/45633717_1161377317346641_140004655265480704_n.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/1/45642404_1161347714016268_1239474948276224000_n.jpg
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/1/45672266_1161347757349597_9043022138142883840_n.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/1/45568528_1161347760682930_3662445022776655872_n.jpg

Рецепт від мами учня 6-А класу Хохлова Кирила#HealthySchools_UA

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/вр.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45421440_1160223647462008_455672107137761280_n.jpg

Рецепт від мами Нещерет Софії 6- б клас#HealthySchools_UA

Грецький класичний салат
3-4 помідори
2 огірка
1 біла або червона цибулина
1 зелений перець
250 грамів фети
1/2 банки маслин
3 ст. л. Оливкової олії
1 ч.л. орегано
сік лимону
сіль та перець
Для заправки з'єднати оливкову олію, сік лимону, орегано, сіль і перець. Все добре перемішати.
Помідори нарізати часточками, огірки- напівкруглими скибочками, зелений перець- тонкими смужками, фету- кубиками.
Все змішати, додати маслини, полити заправкою і перемешати. Смачного

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45501852_1160471320770574_1692234577961025536_n.jpg

Рецепт від учителя української мови та літератури ЗОШ № 5 Самісько О.В.#HealthySchools_UA

Гарбуз запечений з сиром
Гарбуз – дуже корисний овоч, оскільки багатий на бета-каротин, вітаміни C, E, D, групи B, залізо, калій, магній та інші мікроелементи, необхідні зростаючому дитячому організму. А запечений гарбуз з сиром буде корисний удвічі і припаде до смаку дітям і дорослим.
Гарбуз
Начинка (в залежності від розміру гарбуза)
на 400 гр сиру треба взяти:
2 яйця
4ст. ложки манної крупи
пригоршня родзинок
4 ст. ложки цукру
• Помити гарбуза, зрізати верхню частину – кришечку, середину очистити від насіння і серцевини.
• Родзинки залити водою і залишити на 20 хвилин. Просушити паперовим рушничком.
• Збити міксером яйця з цукром у піну, додати сир, родзинки, манну крупу і перемішати до однорідної консистенції.
• Наповнити гарбуза сирною начинкою, накрити кришечкою-верхушечкою.
Відправляємо корисну їжу в розігріту до 200℃ духовку приблизно на 40 хвилин (готовність перевіряємо за допомогою зубочисточки)
Готовий гарбуз остудити, порізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45542369_1160641567420216_5201070709576564736_n.jpg

Рецепт від мами Хохлова Кирила 6-А клас #HealthySchools_UA

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45543869_1160779600739746_379045866192764928_n.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45626269_1160779597406413_7407066986267541504_n.jpg

Рецепт від заступника директора ЗОШ № 5 Осподової С. М.

Десерт «Запечена айва»
Айва - справжній скарб вітамінів для здоров'я. Вона є природним заспокійливим засобом, містить багато калію, захищає організм при грипі та застуді - має набір антивірусних властивостей. Це дуже актуально, адже наближається зима і нашим діткам потрібно зміцнювати імунітет.
Спосіб приготування:
➢ Стиглу айву промити під проточною водою. За допомогою ножа зробити невеликі поглиблення і вийняти насіння.
➢ Волоські горіхи подрібнити, родзинки відпарити в окропі.
➢ У кожну з половинок вкладаємо по шматочку вершкового масла (близько 5 г) і столову ложку начинки.
➢ Запікати айву потрібно 30-50 хвилин при температурі 150-1800 С. Готова айва повинна бути м'якою.
Начинка: Протертий сир змішати з медом, горіхами і родзинками, додати трохи кориці та ванільного цукру.
Смачного! Нехай наші діти будуть здорові!#HealthySchools_UA
/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45573663_1159495314201508_4369374499141844992_n.jpg

Видео-рецепт от ученицы 1-А класса Шишмило Анны. Банановое печенье с овсянкой

https://youtu.be/I1_vhjI9M4s

#HealthySchools_UA

Рецепти від мами учня 6- А класу Кантаєва Антона#HealthySchools_UA

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45381870_1159540997530273_7155151091179454464_n.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45374101_1159541004196939_2974894095253635072_n.jpg

/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45478346_1159541057530267_6182054790604783616_n.jpg/Files/images/18-19/proekt/retsepti/45348762_1159541067530266_4368163554587574272_n.jpg

Дякуємо за рецепт!!!#HealthySchools_UA

Рецепт от мамы Туник Маргариты 6-Б

Суп-пюре из брокколи

Рецепт на 3 порции:
брокколи 4 соцветия , 1-2 картофелины, пол чашки красной фасоли. Все сварить, посолить, добавить любимые специи (для зимы особенно полезны куркума, чеснок, имбирь, перец,), травы и перетереть блендером. Консистенцию пюре можно регулировать добавляя овощной отвар или бульон.
Заправить столовой ложкой сливок или нерафинированного растительного масла (кунжутное, оливковое), перед подачей посыпать для еще большей пользы кунжутом (богат кальцием) , тыквенными семечками (содержат марганец, магний и триптофан, положительно влияют на настроение) и кедровыми орешками (содержат максимум аминокислот и антиоксидантов), гурманы могут добавить к блюду сыр сухарики
/Files/images/18-19/proekt/45219444_1157874717696901_7124987591694221312_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 1731

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.